USA flag

Wie zijn wij

Gemini Valve is fabrikant van Pneumatisch bediende en Handbediende kogelkranen in doorlaten van 1/4” tot 2”.

De kogelkranen zijn leverbaar in eendelige en tweedelige uitvoering met BSPT of NPT binnendraad, in messing, staal en roestvast staal en driedelige uitvoering met binnendraad of lasaansluiting. Ook leverbaar zijn drieweg kogelkranen in de maten 1/2” en 3/4” met BSPT of NPT binnendraad, in staal of roestvast staal.

De unieke, compacte, lichtgewicht Pneumatische aandrijving (dubbelwerkend en enkelwerkend veerretour) wordt direct op de kogelkraan-as gebouwd, waardoor naast ruimtebesparing ook een lange betrouwbare levensduur wordt bereikt.

Wereldwijde toepasbaarheid

Deze Pneumatische kogelkranen worden over de gehele wereld toegepast in de Chemische-Farmaceutische en Voedingsmiddelenindustrie, waar betrouwbaarheid van functioneren ook na vele schakelingen een belangrijke factor is.

De handbediende kogelkranen zijn leverbaar met diverse veiligheidsgrepen, waaronder een ovale handgreep en een vergrendelbare handgreep.

Meer dan 26 jaar ervaring

Gemini Valve te Rijen is de vertegenwoordiger / voorraadhouder voor Europa en heeft meer dan 26 jaar ervaring in de diverse toepassingen van deze producten.

In eigen werkplaats worden de kogelkranen met Pneumatische aandrijvingen samengebouwd, eventueel uitgevoerd met eindschakelaars en magneetventielen e.d. geheel op klantspecificatie en de complete unit wordt dan op functionaliteit getest.